Onderhoudsbedrijf Expertbouw

Transformatie

Transformatie van bestaande kantoren, monumenten of andere gebouwtypes een nieuwe bestemming
Transformatie​ Huis

Transformatie

De nieuwbouw gaat verder dan het alleen bieden van huisvestingsoplossingen. Het is tegenwoordig ook belangrijk om slim en efficiënt om te gaan met de beschikbare ruimte. Bijvoorbeeld door het omtoveren van verlaten bedrijfspanden tot aantrekkelijke en inspirerende woonruimtes die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Expert Bouwgroep geeft oude industriële gebouwen een nieuwe bestemming en maakt ze tot aantrekkelijke woningen. Hierdoor worden werkruimtes omgetoverd tot leefruimtes.

Bedrijfspanden worden Woningen

Bij Expert Bouwgroep begrijpen we als geen ander hoe we deze architectonische transformatie kunnen bewerkstelligen. Door nauw overleg met de gemeente en partners, hebben we de markt grondig geanalyseerd en de ruimte afgestemd op de woonbehoeften. We onderzoeken of deze gebouwen zich kunnen aanpassen aan nieuwe functies, zodat we ervan overtuigd zijn dat de renovatie volledig zal voldoen aan de verwachtingen van toekomstige bewoners op het gebied van kwaliteit en functie.

Veel oude bedrijfspanden, zoals historische fabrieken, schoolgebouwen, ziekenhuizen of kantoorpanden, hebben prachtige panden en uitstralingen. Als projectontwikkelaar geven we deze leegstaande kantoorpanden een nieuwe bestemming, zonder het iconische karakter van de stad of regio te verliezen. Zo hebben we bestaande gebouwen getransformeerd tot nieuwe woningen voor bewoners of functionele ruimtes voor kleine bedrijven.

In Amsterdam hebben we bijvoorbeeld twee bedrijfspanden een nieuw leven gegeven als appartementen in de vrije sector. Om het karakter van de locatie te behouden, hebben we gebruik gemaakt van bestaande elementen. De twee appartementengebouwen, met in totaal 18 prachtige appartementen, zijn zowel functioneel als duurzaam en een echte aanwinst voor het stadsbeeld.